
Μία από τις θρυλικότερες μπάντες του NWOBHM επιστρέφει στην Αθήνα μετά από πολά χρόνια απουσίας.
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, οι Tygers of Pan Tang θα εμφανιστούν στο Piraeus Club Academy, στην Αθήνα, σε μία συναυλία που θα συνδυάσει τα κλασικά τραγούδια που καθόρισαν τον ήχο τους με υλικό από τη νέα τους δισκογραφική εποχή.
Με ιστορία που ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και κλασικά άλμπουμ όπως τα Wild Cat, Spellbound και The Cage, οι Tygers of Pan Tang αποτέλεσαν βασικό κομμάτι του κινήματος που άλλαξε για πάντα το βρετανικό heavy metal. Από τις τάξεις τους πέρασε και ο John Sykes, ο οποίος αργότερα θα συνέδεε το όνομά του με τους Thin Lizzy και τους Whitesnake.
Σήμερα, με ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστα Robb Weir στο τιμόνι, οι Tygers συνεχίζουν να γράφουν και να κυκλοφορούν νέα μουσική, διατηρώντας ζωντανό το πνεύμα του NWOBHM χωρίς να λειτουργούν ως απλή νοσταλγική αναδρομή.
Η νέα τους εποχή σηματοδοτείται από το “Electrifyed”, το ολοκαίνουργιο studio album τους, που κυκλοφόρησε στις 11 Σεπτεμβρίου 2026. Το άλμπουμ κινείται σε έναν πιο βαρύ και επιθετικό ήχο, με δυνατά riffs και έντονη κιθαριστική ενέργεια, χωρίς να εγκαταλείπει τις μελωδίες που αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των Tygers.
Το Electrifyed σηματοδοτεί επίσης την πρώτη δισκογραφική εμφάνιση του νέου κιθαρίστα John Footitt, δίπλα στους Robb Weir, Jack Meille, Craig Ellis και Huw Holding. Την παραγωγή ανέλαβε ο Marco Angioni.
Προπώληση https://www.more.com/gr-el/tickets/music/tygersofpantang/
Φυσική προπώληση από Οκτώβριο στο Monsterville, Metal Era, Eat Metal





