Το ότι ο Erik Gronwall είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές στον χώρο του hard rock εδώ και χρόνια δεν σηκώνει συζήτηση. Είτε με τους H.E.A.T. είτε με την πορεία του στο Σουηδικό Idol, το οποίο και κέρδισε, και φυσικά το πέρασμα του από τους Skid Row δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση.

Το “Bad Bones” είναι ναι μεν το τρίτο άλμπουμ που κυκλοφορεί με το όνομα του όμως το πρώτο που είναι πραγματικά δικό του παιδί. Και εδώ συναντάμε τον Gronwall να κάνει μια αναδρομή στην μέχρι τώρα καριέρα του μέσα από τον ήχο των τραγουδιών του άλμπουμ.

Το “Bad Bones” είναι πιο συμπαγές και από ογκόλιθο. Με κάτι περισσότερο από 35 λεπτά διάρκεια το άλμπουμ πραγματικά ακούγεται σε μια ανάσα. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που εντυπωσιάστηκα από ένα hard rock άλμπουμ. 

Κομμάτια όπως το ομώνυμο, τα “Praying For A Miracle”, “Twisted Lullaby” είναι γραμμένα με πραγματικά εθιστικά refrain. Υπάρχουν και πιο σκληρές συνθέσεις όπως το “Written In The Scars” που κλείνει το άλμπουμ. Κάτι επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι ότι παρότι ο υλικό δίνει την αίσθηση του ανάλαφρου hard rock όταν αρχίσεις και δίνεις περισσότερη προσοχή στις συνθέσεις εντοπίζεις πολλές λεπτομέρειες που δείχνουν πόσο έντεχνα είναι αυτές γραμμένες.

Για την φωνή του Erik δεν έχω να πω και πολλά. Ο άνθρωπος μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα. Το έχει αποδείξει στο παρελθόν και αυτό δεν αλλάζει σε αυτή εδώ την κυκλοφορία.

Το “Bad Bones” δεν είναι μόνο μια άριστη κυκλοφορία στον χώρο του hard rock για το 2026. Πιστεύω ότι είναι ένα άλμπουμ ορόσημο για τον χώρο και για την μελλοντική πορεία του Erik.

Μιχάλης Νταλάκος