Μία μέρα μετά την unplugged εμφάνιση των Dokken στο “The Underworld” και αφού τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας είχαν ήδη αναχωρήσει για Αμερική, ο Don Dokken

ο οποίος θα έμενε για λίγες ακόμα ημέρες στη χώρα μας, έδωσε συνέντευξη τύπου στο club “Texas” στα λιγοστά δυστυχώς (ή μήπως ευτυχώς?) μέσα του τύπου που ανταποκρίθηκαν. Οι Σάκης Νίκας, Αλέξανδρος Ριχάρδος, Δημήτρης Καζαντζής (Rockpages) και Δημήτρης Σειρηνάκης (Rock Hard) είχαν τη σπουδαία ευκαιρία, αντί για μια τυπική συνέντευξη, να κάνουν μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για πάνω από μία ώρα με τον Don Dokken.

Αρχικά ρωτήθηκε σχετικά με τη συναυλία των Dokken στο Gagarin,  αν δηλαδή μαγνητοσκοπήθηκε για να κυκλοφορήσει σε DVD όπως είχε ακουστεί. Ο Don μας είπε ότι η συναυλία ηχογραφήθηκε προκειμένου να συμπεριληφθεί στο επόμενο live album των Dokken μαζί με τις εμφανίσεις που έπονται στο Μεξικό και ότι απλά κάποια πλάνα live αλλά και backstage που τραβήχτηκαν με κάμερα, θα υπάρχουν στο bonus DVD που θα συνοδεύει το live CD. Στη συνέχεια μάθαμε ότι ετοιμάζει τέσσερα(!) albums. Το ένα θα είναι ένα solo album βασισμένο κυρίως σε ακουστικές φόρμες και το οποίο θα περιέχει αρκετές μπαλάντες. Το δεύτερο είναι μία συλλογή των Dokken, το τρίτο ένα ζωντανά ηχογραφημένο album από τα 80ς και το τέταρτο είναι φυσικά η νέα δουλειά του συγκροτήματος.

Dokken101Η κουβέντα σύντομα ήρθε γύρω από εταιρείες, συμβόλαια και …χρήμα. Ο Don δεν έχει ανάγκη από λεφτά, έτσι τουλάχιστον έλεγε σε κάθε ευκαιρία ενώ θέματα συμβολαίων και οικονομικά τα χειρίζεται ο Jon Levin, κιθαρίστας του group και σπουδαίος δικηγόρος σύμφωνα με τον Don. Χρήματα κυνηγούν καλλιτέχνες όπως ο Jon Bon Jovi του οποίου όλο το «στήσιμο» αποσκοπεί στο κέρδος. Παρ’ όλες τις  σχετικές φήμες, ο Don μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποια κόντρα ανάμεσα σ’ αυτόν και τον Jon Bon Jovi, αντίθετα τον εκτιμάει ιδιαίτερα σαν καλλιτέχνη και σαν άνθρωπο. Απλά ο Don προτιμάει να γράφει ο ίδιος τα τραγούδια του μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Dokken αντί να ψάχνει τους καλύτερους συνθέτες προκειμένου τα albums του να γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία όπως συμβαίνει με τους Bon Jovi. Δε θα μπορούσε να δεχτεί κάποιος στη μπάντα να δουλεύει μόνο για τα λεφτά και τόνισε ότι αυτό είναι που ζητάνε και οι μεγάλες δισκογραφικές στις συνεργασίες τους, κάτι που δημιουργεί μια όχι και τόσο καλή κατάσταση στις συνεργασίες τους.

Όσο αφορά τη συμμετοχή των Dokken ή και δικές του σε διάφορες συλλογές που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει ο Don δεν έδειξε να τα πηγαίνει και πολύ καλά αφού δε θυμόταν παρά ελάχιστες από αυτές. . Μια από αυτές βέβαια είναι το “Humanary Stew”, το tribute στον Alice Cooper ο οποίος δεν ήθελε να δώσει το “I m Eighteen” στον Don, εκείνος όμως επέμεινε και του πήγε ο ίδιος το κομμάτι σε demo κάνοντας τον Alice να αλλάξει γνώμη! Δεν παρέλειψε βέβαια να κάνει εκτενή αναφορά για τις ηχογραφήσεις του “Hear n’ Aid” και να εκθειάσει τον Ronnie James Dio ως μουσικό και ως χαρακτήρα. Θυμόταν μάλιστα τη μέρα που πρωτοπήγε στο studio, όλοι φορούσαν μαύρα δερμάτινα ρούχα και ο χώρος μύριζε έντονα από το δέρμα. Έτσι αυτός, την επόμενη μέρα, πήγε φορώντας ένα λευκό υφασμάτινο jacket!

Ρωτήσαμε τον Don, τι ξεχωριστές αναμνήσεις κράτησε από την πρώτη περίοδο των Dokken στα 80’s και ποιες είναι οι κυριότερες στιγμές του από την επανασύνδεση της μπάντας το 1995 έως σήμερα. Από τα 80΄s ο Don θυμάται πολύ καλά τη συμμετοχή στη Monsters Of Rock tour το 1988 καθώς και μια περιοδεία που είχαν κάνει με τους Judas Priest λίγο παλαιότερα. Υπήρχαν βέβαια και κακές στιγμές, κυρίως σε θέματα ναρκωτικών. Από τη δεύτερη περίοδο, λατρεύει το “Dysfunctional”  το οποίο αρχικά προοριζόταν να είναι το δεύτερο solo album του αλλά γελώντας με νόημα τόνισε ότι η επιστροφή του George Lynch στη μπάντα ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος αφού εκείνη την εποχή ασχολούταν με την οικογένεια του και με το κυρίως επάγγελμα του αυτό του ναυαγοσώστη και δεν ήταν πλέον «μέσα» στα μουσικά πράγματα.

Dokken102

Ερχόμενοι στις τελευταίες κυκλοφορίες των Dokken, του θέσαμε το θέμα της αλλαγής του ήχου στο τελευταίο album “Hell To Pay” σε σχέση με το “Long Way Home” του 2002, το οποίο ήταν πάνω σε 80’s φόρμες και τον ρωτήσαμε αν προτιμάει αυτή τη νέα κατεύθυνση και (ευτυχώς) πήραμε αρνητική απάντηση. Την αλλαγή την απέδωσε σε προβλήματα με την εταιρεία, ήταν όμως και ένας μουσικός πειραματισμός. Σε ερώτηση για τον αν πρόκειται κάποια στιγμή να δούμε τους Dokken με το κλασσικό τους line up, ο Don ήταν ξεκάθαρος. “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μπάντα όπως είναι σήμερα, έχω πολύ καλούς μουσικούς. Μάλιστα προ καιρού με είχε πλησιάσει ο George Lynch γι’ αυτό, αλλά αρνήθηκα αφού ούτε εγώ, αλλά ούτε ο Mick θα κάναμε τη reunion μόνο για τα χρήματα.

Τον ρωτήσαμε για το set list που παρουσίασαν οι Dokken στο Gagarin αφού με εξαίρεση δύο κομμάτια, όλα ήταν hits των 80’s. H απάντηση ήταν ότι το συγκεκριμένο set list παίχτηκε μόνο στην Αθήνα αφού ήταν η πρώτη εμφάνιση της μπάντας εδώ και ήθελε να ικανοποιηθούν όλοι οι οπαδοί. Έπαιξε επίσης λιγότερα απ’ ότι ο ίδιος ήθελε αφού όπως παραδέχτηκε δε μπορεί να παίζει για 2 ή 3 ώρες όπως κάνουν κάποιες άλλες μπάντες.

Όταν τον ρωτήσαμε για το “Shadow Life” ένα album έξω από τα …χωράφια των Dokken, ο Don ήταν ειλικρινής. Το θεωρεί ένα πολύ κακό album που “δεν ήταν Dokken”,το χειρότερο album που έχει κυκλοφορήσει και ήταν δημιούργημα του Jeff Pilson και του George Lynch. Το χαρακτήρισε ψεύτικο, μάλιστα έχει γράψει μόνο τρία τραγούδια γι’ αυτό. Έφτασε δε στο σημείο να μην επιτρέψει, γι αυτό το λόγο, να χρησιμοποιηθεί το λογότυπο του group στο εξώφυλλο! Αγαπημένο του album αντίθετα, είναι το “Under Lock And Key”.

Η κουβέντα έφτασε και στην πολιτική και ο Don δε χαρίστηκε στον Αμερικανό πρόεδρο. Χρησιμοποίησε αρκετά “γαλλικά” για τον George Bush και τόνισε ότι είναι λάθος η αντίληψη που υπάρχει ότι τον θέλει ο Αμερικανικός λαός. Ο ίδιος βέβαια είναι κάθετα αντίθετος με ότι έκαναν οι Αμερικάνοι στο Ιράκ αλλά και με τα χρήματα που σπαταλούνται άσκοπα για όπλα.

Η κουβέντα τελείωσε με τον Don να μας δίνει κάποιες πληροφορίες για τα εξώφυλλα των δίσκων των Dokken. O Don έχει σχεδιάσει ο ίδιος τα εξώφυλλα των “Back For The Attack” και “Beast From The East”, για το εξώφυλλο του “Shadow Life” δαπανήθηκαν 10,000 δολάρια(!!!) ενώ σ’ αυτό του “Long Way Home” το πρόσωπο που απεικονίζεται είναι της κόρης του και όλο το υπόλοιπο σώμα με τα φτερά είναι computerised! O Don εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι Dokken θα επισκεφθούν ξανά τη χώρα μας σύντομα και μας ευχαρίστησε για την ωραία συζήτηση που είχαμε.

Dokken103

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dokken Eclipse »

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Ι Have Something To Say

Copyright © Rockpages.gr | Created by ZulusitesZuluSites